Det finns många olika sorters trosor ute på marknaden. Det har inte alltid varit så. Först på 40-talet kom den så kallade nya trosan. Innan dess var det bara en typ som gällde. Efter denna lansering av den nya trosan har fler och fler typer dykt upp på marknaden.

Några olika typer ska jag kort presentera här nedan. Du har säkert din egna favorit, men kanske finns det någon här som du inte testat och som väcker ditt intresse.

Boxertrosan känner du nog till? Den har korta ben och är bekväm för de flesta. Den kommer ifrån de manliga kalsongerna med liknande namn, boxerkalsonger. Från början var boxertrosan slappt hängande runt midjan men har på senare tid utvecklats till att bli tightare runt kroppen, precis som boxerkalsongen har gjort. Detta för att det enligt de flesta är snyggare men också för att många föredrar det av ren bekvämlighet.

Stringtrosan är väl motsatsen till boxertrosan. Den finns i och för sig i flera olika varianter, men de är alla lika varandra. Stringtrosan är mycket liten, och de flesta skulle säga att den inte är speciellt bekväm. Därav används den mest av rent utseendemässiga anledningar. En annan anledning till at använda den är att man inte vill att trosans kanter ska synas genom tighta byxor. Det som karaktäriserar stringtrosan är tyget som på vanliga trosor sträcker sig över skinkorna. Nu lägger sig det istället mellan skinkorna och visar på så sätt mer rumpa.

Hipstertrosor är en trosa som inte är lika vanlig som de ovanstående. De är som boxertrosor men kortare och sitter mer uppe på höfterna än nere vid låren. Det är lågt skurna och är tighta. Denna modell har sedan början på 2000-talet varit mycket populär.

Det finns många andra sorter utöver dessa. Tangatrosor med sina knytband, maxitrosor med den höga midjan, taitrosan med den höga skärningen mellan benen, bikinitrosan som används vid bad och hotpants som enligt vissa går att använda som byxor. Billiga underkläder dam går att hitta i alla former och varianter.